Michal Valenta

Kdo bude letos zimě za kmotra? Bursík, nebo Klaus?

19. 10. 2007 16:48:06
Děda Mráz letos nečekal na svatého Martina a trochu si z nás vystřelil už v půlce října. Kulka se prolétla po Krušných horách, navštívila Prahu a nakonec trefila budovu BIS. Zatím, co se Bém snaží zbavit Kaplického chobotnice, která se asi dověděla o přijatelném zimním počasí panujícím v Praze, Brňáci neváhají potřást si se zeleným chapadlem a ukázat jí své pověstné větrné holomrazy. Co nám tedy letošní zima nadělí a koho si vezme za kmotra?

David Doubilet NGS 2005

Bohužel neznáme odpověď. Vláda zpackala Brdo-Radar. Pomohl by nám onen gigant z „jů-es-ej“ předpovědět, zda se projeví globální oteplování a podpoří tak zelenou chobotnici, která si ráda vysadí nějakou tu zelenou rostlinku, která když se vysuší a zapálí, uvolňujíce modrý kouř, prodlužuje nám Čechům život, navozujíce úsměvných tváří, nebo bude zima ve znamení popíračů vlivu člověka na globální oteplování, označujíc jej za nástroj zelených teroristů, a zvolí si tak za kmotra pana prezidenta Klause?

Odpověď hledejme prediktivně. Proč stávkují studenti za svobodu? To je přeci jasné. Vadí jim zdražující ropa a nemohou si jezdit do svých „hi-skůl“ po vzoru svých anglosaských idolů. Proč ale teda zdražuje ropa? No to je taky jasné, čím krutější zima, tím větší spotřeba automobilů. Takže odpověď na hlavní otázku, jaká ta letošní zima bude?

Krutá a mrazivá. To jsem si oddechl, vzhledem k tomu, že našeho prezidenta uznávám přeci jen o něco více, než pana zeleného, budu se těšit.

Autor: Michal Valenta | karma: 8.49 | přečteno: 732 ×
Poslední články autora